Recepta de pasta de primavera, Ingredients per a 4 persones:
- 350 g de macarrons
- 3 pebrots verds (italians)
- 2 albergínies petites
- 40 g de pinyons
- 2 filets d’anxova
- 1 cullerada de tàperes
- 1 gra d’all
- Molla de pa
- Oli d’oliva verge extra sal pebre negre
1 Renteu els pebrots i les albergínies i talleu-los a bocins allargassats (a la juliana) d’uns 5 cm de llarg i no gaire gruixuts. Piqueu els filets d’anxova i poseu-los en una paella gran amb 3 cullerades d’oli. Remeneu-los una mica. Incorporeu-hi les verdures i deixeu-ho coure a foc suau 10 min.
2 Coeu la pasta en aigua salada abundant i a foc viu el temps necessari, ajustant-lo per poder-la servir immediatament.
3 En una paella petita i sense greix, torreu els pinyons. Peleu i piqueu l’all amb la molla de pa. Retireu els pinyons de la paella i afegiu-hi un filet d’oli d’oliva; coeu-hi l’all i el pa fins que agafin color.
4 Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella de les verdures, remenant-ho a consciència. Incorporeu-hi les tàperes, els pinyons i el preparat d’all i pa, remeneu-ho i serviu-ho.