BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Rissoto de ceps amb formatge de vaca

10/d’octubre/2022

Ingredients per a 4 persones:

  • 20 g de ceps dessecats
  • 150 g de ceps frescos tallats en daus
  • 1,5 litres de brou de pollastre suau
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 400 g d’arròs carnaroli
  • 1 ceba tendra picada
  • 150 ml de vi blanc sec italià
  • 100 g de formatge Ubach curat de vaca
  • 20 g de mantega
  • sal
  • pebre negre molt

Elaboració:

  1. Ratlla el formatge i reserva’l.
  2. Posa els bolets secs en un recipient resistent a la calor, afegeix una cullerada de brou de pollastre i deixa-ho en remull 30 min.
  3. Escalfa una cassola amb l’oli d’oliva i cou a foc suau la ceba picada. Un cop cuita afegeix els ceps frescos tallats i daura’ls. Un cop daurats, afegeix el ceps secs i el brou on estaven en remull i redueix-lo.
  4. Aboca el vi a la cassola i deixa’l reduir.
  5. Afegeix l’arròs, dona-li un parell de voltes i mulla amb el caldo de mica en mica perquè el vagi absorbint. Cuina-ho tot a foc baix uns 20-25 min, afegint més brou si cal, fins que l’arròs quedi tendre i cremós.
  6. Al final de la cocció i fora del foc afegeix la mantega i el formatge i remena-ho bé. Salpebra al gust i serveix-lo immediatament.

Maridatge: Marida aquesta recepta amb el vi blanc Masia Freye de la DO Penedès. Aquest és un vi blanc molt llaminer i fresc, de color groc amb reflexos verdosos. Té una aroma de fruites àcides i exòtiques, i a la boca resulta molt elegant.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.