BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Tàrtar de gambes amb alvocat, poma i iogurt

24/de novembre/2022

Ingredients per 4 persones:

Per a l’oli de gambes

  • 150 grams de caps i pells de les gambes
  • 100 ml d’oli d’oliva verge
  • Sal 

Per al tàrtar de gambes

  • 600 grams de gamba llagostinera pelada)
  • 1 poma granny Smith
  • 1 cullerada de iogurt grec
  • Sal fina
  • Pebre negre
  • 1 cullerada de maionesa
  • 25 grams d’api (el tronc)
  • Sèsam torrat
  • Oli d’oliva verge extra

Altres

  • 1 alvocat
  • Suc de mitja llima
  • Sal
  • Pebre negre

 

Preparació:

  1. Per al tàrtar de gambes: pica les gambes pelades, afegeix la poma en daus petits, l’api picat en daus i amaneix amb la resta d’ingredients.
  2. Salta els caps i les pells de les gambes amb una mica d’oli. Un cop agafin color afegeix l’oli restant i deixa-ho coure a foc lent 5 minuts.  Un cop fred, cola-ho premsant bé els caps i reserva-ho en fred.
  3. Pela l’alvocat i pica’l ben fi fins a formar una mena de pasta. Afegeix una mica del suc de llima, sal, pebre i barreja-ho bé.

Muntatge:

  • Posa un cercle d’alumini i fica un parell de cullerades de la pasta d’alvocat. Aplana-la bé i posa per damunt el tàrtar de gamba fins a omplir el cercle.
  • Treu el cercle i amaneix per damunt amb l’oli de caps de gamba.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.