Si t'agraden les maduixes, aprofita aquests dies que arriben a
l'apogeu i gaudeix d'un producte de temporada i de proximitat, que
sedueix pel toc dolcenc i la textura sucosa. Prepara aquesta recepta
vegetariana, que combina maduixes i pèsols, amb un resultat ple
d'aromes i colors. Colors com el del dia que comença dins uns
Camps de maduixes (
https://www.youtube.com/watch?v=43of1rjhty0
), títol de la cançó del grup mallorquí Antònia Font.
Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg. de maduixes
- 400 g. de pèsols sense la clova (ben madurs)
- 300 g. de sucre
- 3 carquinyolis
- ½ llimona
- 6 fulles de menta fresca
- 1 got de sorbet d’anís
- 200 g. de gotes de xocolata
Preparació:
1- Neteja les maduixes, talla-les a quarts i posa-les
en un bol amb el sucre, el suc de mitja llimona i el sorbet d’anís;
reserva-ho a la nevera 2 h.
2- Cola el suc de les maduixes i posa'l en una
cassola a reduir, fins que agafi una textura més espessa. Aparta'l del
foc i deixa'l refredar a temperatura ambient.
3- Tritura els carquinyolis amb una batedora
elèctrica fins que en quedi pols.
4- Neteja les fulles de menta i talla'n dues a la
juliana ben fina.
5- Tria els pèsols més madurs i posa'ls en un bol,
afegeix-hi les maduixes, les gotes de xocolata, la juliana de menta,
la pols de carquinyolis i acaba-ho de lligar amb el suc reduït.
6- Serveix-ho en un got de postres i acaba-ho amb les
fulles de menta senceres.
