PREMSA_TITOL_PAGINA

PRENSA

Sigue la actualidad de los supermercados Bonpreu y Esclat a través de la sección de prensa

null

Blogs (Prensa)

L’Esclat de Sabadell conservarà l’espai arquitectònic de valor patrimonial de la Fàbrica Llagostera-Sampere

09/marzo/2016

El supermercat Esclat de Sabadell que s’ubicarà a la Fàbrica Llagostera-Sampere –un dels elements patrimonials importants del barri d’Hostafrancs de la ciutat vallesana– conservarà l’estructura i la xemeneia. Es tracta de la primera vegada que a Sabadell s’aconsegueix mantenir un espai arquitectònic de valor patrimonial que només estava protegit parcialment pel Pla Especial de Patrimoni.

En concret, el Pla preveia la protecció integral de la xemeneia i la protecció documental de la resta de l’àmbit. L’actuació per part dels propietaris d’Esclat i el consistori ha permès conservar, a més, els volums, les façanes i part de la distribució interior de la Fàbrica Llagostera-Sampere.

Malgrat que els propietaris tenien la possibilitat d’enderrocar tot aquest element arquitectònic, quan l’Ajuntament es va assabentar que estava previst l’enderroc, va iniciar la negociació amb la cadena de supermercats Bonpreu i Esclat. La bona predisposició dels propietaris va permetre adaptar el projecte del nou establiment i, finalment, el supermercat respectarà l’estructura de la fàbrica i part de la distribució interior.

“El resultat és que es conserva un vapor que, sense aquesta intervenció, hauria anat a terra”, ha explicat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de Sabadell, Maties Serracant

La Fàbrica Llagostera‐Sampere
Aquesta estructura fabril, de gran rellevància i singularitat, està situada a l’illa delimitada pels carrers de Margenat, Joaquim Costa, Sant Baldomer i Parellada. Actualment, té 5.920 m² de superfície, amb un sostre edificat de 5.600 m². Està formada per un conjunt d’edificacions industrials, la majoria del primer terç de segle XX, de planta baixa i tancaments d’obra de fàbrica de maó massís. Tenen coberta inclinada a dues aigües, de teula ceràmica sobre encavallades de fusta. En el projecte de remodelació, el sostre edificat serà de 3.500 m², dels quals es destinaran 2.450m² a la sala de vendes.

A l’illa hi ha dos conjunts edificats clarament diferenciats: d’una banda, la Fàbrica Llagostera, de 4.090 m² de superfície, que té la tipologia de vapor, amb un conjunt de naus industrials disposades al voltant d’un carrer o pati d’accés interior que compartien la força motriu. D’altra banda, la resta de l’illa està ocupada per naus industrials entre mitgeres, ordenades al llarg dels carrers que l’envolten.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.