BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

Bolets escabetxats amb amanida

Bolets escabetxats amb amanida

07/de gener/2016

Xef: Pep Nogué

 

Ingredients

  • 1 kg de barreja de bolets
  • ½ litre d'oli d'oliva verge extra
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • sal gruixuda
  • 100 g de ruca
  • 12 llesques de pernil d'ànec curades
  • 200 g de formatge d'ovella curat
  • 50 g de vinagre de vi blanc

 

Preparació

  1. Netegeu bé els bolets, traient totes les impureses que puguin tenir. Quan menys aigua toquin millor, no perdran tant de sabor. Talleu els bolets a trossos més o menys iguals.
  2. Poseu una cassola al foc amb oli, les herbes aromàtiques i un polsim de sal. Quan estigui tebi, tireu-hi la mescla de bolets i deixeu confitar una hora aproximadament, sense que arribi a bullir; l'ebullició ha de ser molt pausada i lenta. Al final de la cocció, afegiu el vinagre i deixeu reposar.
  3. Mentrestant, netegeu la ruca. Escorreu bé i passeu pel centrifugador.
  4. Per muntar el plat, poseu els bolets en un bol amb unes cullerades del suc de la cocció. Al damunt, poseu-hi les fulles de ruca.
  5. Amb el pelador de les patates, feu uns flocs de formatge d'ovella curat i feu petits paquets de formatge i llesques de pernil d'ànec. Poseu-lo damunt dels bolets i serviu.

Més entrades de blogs

El dolç del Nadal

De Xixona, d’Alacant, de Xerta, d’Agramunt, de Cardedeu, de Cullera, de Perpinyà... Sigui quin...

Un ritual col·lectiu: la calçotada

Amb l’arribada del fred, cap al novembre es comencen a collir els primers calçots , i ja no...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.