BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

angle-left Vés enrere

El President Puigdemont rep els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

El President Puigdemont rep els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

01/de març/2017

A l’acte hi van assistir els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli

El cap de l’Executiu, Carles Puigdemont, i la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han rebut les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) d’oli catalanes amb la finalitat de reconèixer el seu paper en la promoció de l’oli de qualitat i de proximitat. Els guardonats en la IV edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli també han participat a l’acte, fet ahir a la tarda al Palau de la Generalitat.

Els Premis DOP Catalanes d’Oli els convoquen les denominacions d’origen Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà, i es lliuren a professionals, investigadors, cuiners i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l’oli d’oliva. Aquests premis són una acció dins la campanya de promoció conjunta “Tasta’ls, olis d’oliva verge extra amb DOP de Catalunya” que es va iniciar cap a l’any 2011.

El jurat dels premis el conformen els presidents de les cinc DOP. En aquesta edició, s’ha guardonat Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles; Dr. Eduard Escrich i els supermercats Bonpreu i Esclat. En Josep Castany, responsable de Relacions Institucionals del Grup Bon Preu, va ser l'encarregat de representar el Grup.

Jeroni Castell ha estat distingit per la seva aposta per l’ús de productes de qualitat i proximitat com a tret distintiu i en concret, per la consideració de l’oli verge extra com un imprescindible a la seva cuina. El Dr. Eduard Escrich per l’àmplia tasca que desenvolupa a la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca i difusió dels efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva. Finalment, el Grup Bon Preu destaca per la defensa dels productes del territori i en concret del verge extra en la seva política d’empresa.

A Catalunya, hi ha 5 denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Aglutinen 92 empreses (que majoritàriament són cooperatives oleícoles) i 17.200 productors. Repartides en 16 comarques, es conreen 45.000 hectàrees d’olivera acollides a DOP i s’elaboren unes 12.000 tones anuals d’oli certificat.

Més entrades de blogs

És temps de calçotades!

Què és aquesta fumera que desprèn olor a ceba i aquestes reunions de gent al voltant? Són les ...

Bacallà amb crema de fesols

El bacallà és un dels productes més típics de la Quaresma , el període de 40 dies entre...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.