Recepta de musclos al pesto de nous, ingredients per a 4 persones:
- 48 musclos
- 150 g de bolets de temporada
- 20 g de nous sense closca
- 1 gra d’all
- Alfàbrega
- Oli d’oliva verge extra
- Sal pebre negre
1 Renteu els bolets amb un pinzell moll i eixugueu-los. Netegeu els musclos i trossegeu les nous, si cal.
2 Poseu els musclos en una olla, salpebreu-los lleugerament, afegiu-hi un xic d’aigua i feu-los obrir a foc viu, amb l’olla tapada i sacsejant-la sovint.
3 Reserveu els musclos en calent només amb una de les closques. Coleu el suc de la cocció i reduïu-lo fins a tenir 3-4 cullerades de suc.
4 En un morter, piqueu el gra d’all (si voleu, en podeu retirar el germen central) amb les nous i fulles d’alfàbrega, al vostre gust (80 g). Treballeu la pasta resultant amb un parell de cullerades d’oli d’oliva i el suc reduït dels musclos.
5 Poseu una cullerada d’oli en una paella i salteu-hi els bolets, tallats a làmines, a foc viu, 5 min. Salpebreu-los amb moderació, afegiu-hi els musclos i deixeu-ho escalfar un parell de minuts.
6 Regueu-ho amb el pesto de nous, repartiu-ho als plats i serviu-ho immediatament.