BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Tronc de Nadal de vainilla, gerds i caramel

Recepta gravada i elaborada per l'alumnat de l'Escola d'Hostaleria d'Osona

18/de desembre/2021

Per a la planxa de pa de pessic:
50gr d'ou (1)
35gr sucre
35gr de farina fluixa
20gr clares

Munta a la batedora els ous amb 25gr de sucre. Afegeix-hi a poc a poc la farina tamisada I, finalment, la clara muntada amb 10gr de sucre.

Amb la màniga pastissera, posa-ho sobre una safata amb paper de forn i fes un rectangle d'aproximadament 25x20cm. Cou-ho uns 5 minuts a 220ºC. Deixa-ho refredar

Per al xarop de gerds:
50ml d'aigua
20gr de sucre
25gr de polpa de gerds
10ml licor gerds o rom

Bull l'aigua i el sucre I deixa-ho refredar.
Afegeix-hi els gerds triturats i el licor i reserva-ho en fred.

Per al farciment de nata amb vainilla:
400gr nata
1u vainilla
50gr sucre morè

Barreja el sucre amb la vainilla i afegeix-hi progressivament la nata.
Fes-ho bullir I deixa-ho reposar tapat uns 15 minuts.
Reserva-ho a la nevera entre 12 i 24 hores. Un cop passat aquest temps, cola-ho i munta-ho a la batedora.

Per al gelificat de gerds:
250gr de polpa de gerds
3gr agar-agar
50gr sucre

Barreja l'agar-agar i el sucre i aboca-ho sobre la polpa. Remena-ho.
Fes-ho bullir uns 10 segons sense deixar de remenar.
Aboca el preparat en un motlle prèviament filmat i deixa-ho endurir al congelador.
Pots posar tot el gelificat dins del tronc o, si ho prefereixes, reservar-ne la meitat per l'emplatat.

Per al bany de caramel:
100gr de sucre
200gr de nata
50gr de xocolata blanca
10gr de fulles de gelatina

Fes caramel amb els 100gr de sucre. Afegeix-hi la nata a poc a poc i deixa-ho bullir 30 segons més.
Aboca-ho sobre la xocolata blanca i, després, afegeix-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades amb aigua freda i escorregudes. Deixa-ho refredar i quallar.
En el moment de banyar el tronc, fon el caramel fins a arribar a 30-35ºC.

Muntatge:
Pinta la planxa de bescuit amb el xarop de gerds.
Allisa el farciment de nata i vainilla i posa-hi la meitat del gelificat a tires o daus.
Enrotlla el tronc amb un paper de forn.
Reserva-ho al congelador per tal que s'endureixi una mica.
Banya el tronc amb el bany de caramel i decora'l amb encenalls de xocolata.


 

Més entrades de blogs

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.