Energia Faqs Portlet

T’ajudem a resoldre els teus dubtes

El sector energètic
Fer el pas a BonpreuEsclat Energia
Gestions amb BonpreuEsclat Energia
L'energia verda

Com calcular el preu del Pla Dinàmic

El Pla Dinàmic és un pla en el que el preu de l'energia va en funció del mercat. El preu és un indexat, això significa que el preu es forma aplicant únicament un petit marge d’intermediació (de 0,009 eur/kWh) sobre el preu de cost horari de mercat. No apliquem cap més marge en cap altre tipus de variable.

La fórmula de la tarifa Indexada que utilitzem per trobar el preu de cada hora de cada dia és la següent:


Per poder calcular el preu de cadascun dels teus tres períodes (P1, P2 i P3) del terme, s'agruparan tots els preus horaris calculats anteriorment en funció del període al que corresponguin. D'aquestes agrupacions d'hores per període es realitza una mitjana ponderada amb el teu consum horari per acabar obtenint el preu que veus reflectit a la teva factura.

CO (Cost operació): 0,0090 €/kWh

Els costos especificats en la fórmula es desglossen a continuació:

 • OMIE: és el cost del mercat diari majorista d’energia elèctric

 • SSCC+RRTT: costos computats per REE que inclouen banda secundària; control de factor de potència; reserva de potència addicional a pujar; restriccions PBF, restriccions TR i sobre-cost de mercats intradiaris.

 • Restriccions TR: Són limitacions imposades a l'operació i flux d'energia de transmissió elèctrica a causa de qüestions tècniques. És un cost horari que publica REE com a operador del sistema.

 • Sobre-cost de mercats intradiaris: És un cost que s'aplica perquè hi ha un augment en el cost de l'energia en el dia d'operació en el mercat. És un cost horari que publica REE com a operador del sistema.

 • PC (Pagaments de capacitat): financen els generadors d'energia per incentivar la inversió i la disponibilitat de generació per cobrir la demanda en hores de punta del sistema a preus raonables. Són costos definits per BOE que varien per tarifa i període. Més informació: https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2022-23737

 • Retribució de pagament a REE i OMIE: costos definits per BOE que financen l'operador del distema (REE) i l'operador del mercat (OMIE)

 • FNEE (Fons Nacional d’Eficiència Energètica): És un fons creat per incentivar l'augment de l'eficiència energètica en els diferents sectors consumidors d'energia. Es defineix al BOE: https://www.boe.es/buscar/act.php?id=BOE-A-2023-8052  

 • CO (cost de comercialitzadora per la gestió de la compra): És un cost que apliquen les comercialitzadores pels serveis prestats en l'atenció al client i la gestió de l'energia.

 • CD (cost de desviaments): És una penalització que s'aplica per la diferència entre la previsió de compra d'energia de les comercialitzadores i el consum real dels clients.

 • K: altres costos associats (IMU: 1.5%): Es tracta d'una taxa per ocupació del domini públic per les empreses subministradores de serveis d'interès general, com l'electricitat, l'aigua o el gas.

 • GDOS: Granties d'Origen Renovable

El preu de la potència és el mínim que s'aplica al BOE: 

Informar-te que pel fet de tenir una instal·lació fotovoltaica no estàs obligat a contractar únicament el Pla Dinàmic. Pots escollir el pla que millor s’adapta a tu i que tenim disponibles a la nostra pàgina web: Plans Energia impostos - Bonpreu (bonpreuesclat.cat)

Per altra banda, t’oferim un compromís per comprar-te l’energia produïda per tu i abocada de nou a la xarxa perquè no ha pogut ser auto-consumida. Podràs consultar en tot moment aquest preu de compensació actualitzat aquí. 

Aquest preu es revisarà de forma mensual en funció de l’evolució del mercat,  amb l’objectiu i la voluntat de comprar-te els excedents al millor preu.

Amb aquesta proposta també volem mantenir objectivitat i transparència, així doncs t’informarem mensualment del preu establert.  

Tanmateix, podràs consultar aquest preu actualitzat al nostre web www.bonpreuesclat.cat/energia

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.