Energia Faqs Portlet

T’ajudem a resoldre els teus dubtes

El sector energètic
Fer el pas a BonpreuEsclat Energia
Gestions amb BonpreuEsclat Energia
L'energia verda

T'expliquem què és i per què serveix cada document

El BRIE i el CIE

  • Per què serveix el BRIE? El Butlletí Blau o BRIE es pot sol·licitar per part de les distribuïdores a Catalunya quan necessites realitzar algun tràmit relacionat amb la teva instal·lació elèctrica, com per exemple: Si vols reactivar un punt de subministrament, per canvis de tensió, per augments de potència inferiors al 50% de la potència admissible actual...

  • Quina diferència hi ha entre el BRIE i el CIE? El CIE (Certificat d’instal·lació elèctrica de baixa tensió) és el Butlletí Elèctric que es fa servir a tot el territori espanyol, mentre que el BRIE només es demana a Catalunya per a determinats tràmits amb els contractes d’electricitat. Aquest document l’emet l’instal·lador elèctric.

 

BRIE

CIE

Vàlid només a Catalunya

Vàlid a tot el territori nacional

Durada de 6 mesos

Durada de 20 anys

Preu aprox. 40 - 60 euros

Preu aprox. 100 - 200 euros

Només es demana a instal·lacions elèctriques ja operatives

Es sol·licita tant a instal·lacions noves com ja operatives

 

RAC: El RAC és el Registre d’autoconsum de Catalunya, qualsevol persona que tingui instal·lacions d’autoconsum ha d’estar inscrit en aquest registre. Aquest document l’emet el personal que ha portat a terme la instal·lació i que en fa la sol·licitud a la Generalitat.

RITSIC: El RITSIC és el Registre d’instal·lacions tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya. És un document que certifica que la instal·lació fotovoltaica s’ha efectuat adequadament. Aquest document l’emet el personal que ha portat a terme la instal·lació.

Acord de repartiment: Aquest acord només és necessari per tràmits relacionats amb excedents d’autoconsums de col·lectius. Existeix un model que us podem facilitar des de BonpreuEsclat Energia per tal de deixar constància dels percentatges de participació acordats per cada veí. És important que la suma dels percentatges sigui 1 i estigui signat per tots els interessats.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.