Del mar a la taula
Per als amants del peix
A Bonpreu i Esclat ens agrada que els clients i clientes es trobin com a casa a les nostres botigues i que comprin amb la confiança que els estem oferint el millor producte. Un producte amb total garantia que sempre arriba en perfectes condicions a totes les llars. Per això, a la nostra secció de peixateria hi tenim peix i marisc molt fresc, que ens arriba cada dia a la botiga; de proximitat, provinent en gran part de les llotges de les nostres costes, i d’alta qualitat.
Peix i marisc: un mar de possibilitats
A les nostres botigues disposes d’una àmplia varietat de peixos i mariscos; peix blau i blanc, pop, sípia, calamar… Però hi ha molt més. Et ve de gust gaudir de peixos de les nostres costes, com el llobarro, l’escórpor, el gall de Sant Pere…? Si ho prefereixes, també pots comprar espècies de viver, com ara corball, orada, llobarro, salmó…; espècies salvatges, com ara el salmó d’Alaska, o les especialitats de la temporada: bacallà Skrei, musclo del Delta…
Com conservar el peix
Per gaudir del peix en el millor moment i sense riscos, cal tenir en compte un seguit de recomanacions generals:
- Hem de mantenir-lo a la nevera com a màxim dos dies perquè es mantingui en òptimes condicions.
- Un cop comprat, és important netejar-lo, rentar-lo i treure-li les vísceres.
- Un cop net, es recomana embolicar-lo en un drap una mica humit, col·locar-lo en un plat o safata i deixar-lo a la zona més freda de la nevera.
- Si l’heu de consumir cru (per exemple, si prepareu sushi), les autoritats sanitàries recomanen congelar-lo un mínim de cinc dies a una temperatura de –20 °C.
Mil i una maneres de menjar peix
El peix és un dels aliments més variats, per la quantitat d’espècies que hi ha, però també pel munt de maneres diferents en què es pot cuinar. Amb les espines i verdures es pot elaborar un bon fumet. També es pot preparar escaldat, introduint el peix en aigua bullint amb amaniment i guarnicions, o al forn, amb arròs… Però aquestes no són les úniques formes de gaudir del peix, ja que també es pot fer amb sofregit, saltat o directament en un guisat o estofat
Peix blau: el greix més sa
La particularitat del peix blau es basa no en el color, sinó en la proporció de greix: es considera peix blau el que en té almenys un 5 %. La tonyina, el bonítol, el verat, l’anxova, la melva, el peix espasa, el salmó, la sardina i el caçó, entre d’altres, es troben en aquest grup. Destaquen per tenir greix insaturat, ric en àcids grassos omega-3. A més, és una font de vitamines i minerals.
Peix blanc: bo i saludable
Rap, lluç, besuc, llenguado, bacallà, rèmol… Els peixos blancs són molt populars en els nostres plats i es caracteritzen pel baix percentatge de greix. Per aquesta raó, són perfectes en les dietes baixes en lípids. I, per si això fos poc, aquests peixos són una gran font de vitamines, especialment del grup B. A més, incorporen un gran nombre de minerals beneficiosos per a la salut.
Quin peix vols?
A les nostres botigues tens un nou servei que segur que t’agradarà: et cuinem el peix en un forn de cocció al vapor. Tan sols has d’apropar-te a la peixateria i escollir el peix o marisc que més t’agradi. Després els nostres professionals te’l cuinaran i, si vols, te’l condimentaran com vulguis: all, julivert, sal, pebre i oli. En molt poc temps, tindràs el peix a punt amb un sabor inigualable i amb la garantia de frescor de Bonpreu i Esclat.
Nosaltres te’l cuinem!
Oferim el nostre servei de cocció al vapor amb Mychef Concept, un forn dissenyat per aconseguir una cocció perfecta, en molt poc temps i segura. El resultat és un plat de peix amb un sabor deliciós, una textura immillorable i, molt important, amb totes les propietats saludables.
Al nostre catàleg Del mar a la taula, t’expliquem amb tot detall les propietats nutricionals del diferents peixos, com s’han de conservar, receptes, consells, etc. No esperis més i descarrega-te’l!