BLOG

A través del blog de Bonpreu i Esclat, podràs mantenir-te al dia sobre nutrició, gastronomia i molts altres aspectes del nostre territori.

Crema de llamàntol

Crema de llamàntol

22/desembre/2017

El llamàntol és un dels productes més típics de Nadal i a la peixateria de Bonpreu i Esclat el tenim a punt perquè preparis els plats més deliciosos. Pots cuinar-lo de moltes maneres: al forn, bullit, a la brasa... així com també serà una fantàstica idea preparar-lo com a crema de marisc. És per això que a Bonpreu i Esclat et suggerim aquesta recepta perquè aprenguis com fer una deliciosa crema de llamàntol que lluirà d'allò més com a primer plat dels teus àpats nadalencs!

Ingredients per a 4 persones

  • 2 llamàntols
  • 1 porro
  • 1 tomàquet madur
  • 2 pastanagues
  • 100 ml de vi blanc
  • 750 ml de brou de peix
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Talla els llamàntols a trossos. Elimina les arrels, la part verda i la primera capa del porro. Renta’l i talla’l a rodanxes. Pela el tomàquet i pica’l. Pela les pastanagues i trosseja-les.
  2. En una cassola ampla greixada amb 4 cullerades d’oli d’oliva, sofregeix el llamàntol durant 5 minuts, retira’l i reserva’l. Afegeix al mateix oli les hortalisses i cou-les durant 10 minuts a foc suau. Aboca-hi el vi, remena-ho i deixa’l evaporar. Incorporahi el brou de peix i cou-ho durant 10 minuts. Retira-ho del foc, tritura-ho, salpebraho i passa-ho per un colador xinès fins a aconseguir una textura més fina. Posa-ho de nou a la cassola juntament amb el llamàntol, bull el conjunt 5 minuts més i serveix-ho.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu el seu ús. Més informació.