correcte
Valida el teu vot al correu electrònic que t'hem enviat
correcte
Hemos recibido tu voto correctamente
Muchas gracias!
No se ha podido guardar el voto
Ha habido algun error al almacenar el voto. Puedes contactar con el servicio de atención al cliente en el teléfono 900 500 005 las 24 h o por e-mail a [email protected]
Vuelve al listado
Cebiche de llagostins amb un toc mediterrani
M. Àngels Caparrós Estirado
- Separeu els caps dels llagostins i peleu les cues. Traieu-los l’intestí, salpebreu-los i reserveu-los.
- Poseu una olla al foc amb una mica d’oli d’oliva i, quan estigui calent, afegiu-hi els caps dels llagostins. Salteu-ho lleugerament i afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho. Coeu-ho 15 min. Retireu-ho i coleu-ho, aixafant bé els caps per treure'n tota l’essència. Torneu-ho a fer reduir fins a obtenir un suc concentrat. Reserveu-ho.
- Espremeu les llimones, les llimes i la taronja. En un recipient, poseu parts iguals de suc de llimona, de llima i de taronja. Reserveu-ho.
- Per als llagostins teniu dues opcions. Si no us agrada del tot el peix cru, escaldeu-los sencers uns segons amb aigua bullent i refresqueu-los en un bol amb aigua i gel.
- En canvi, si preferiu el llagostí cru, talleu-los en 3-4 trossos (han de quedar grossets). En un bol, poseu una cullerada de coriandre picat, una culleradeta de xili fresc picat o de pasta de xili, la ceba, els llagostins i el suc dels cítrics. Deixeu-ho macerar a la nevera, 2-4 min. Afegiu-hi 1-2 cullerades de la salsa dels caps dels llagostins per potenciar el sabor. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- Serviu-ho acompanyat de minipanotxes de blat de moro, una mica de pela de taronja ratllada, grills de taronja i fulles de coriandre fresc.
Autor
M. Àngels Caparrós EstiradoNúmero de personas
4Ingredientes
- 24 llagostins
- 2 llimones
- 4 llimes
- 2 taronges
- 1 ceba morada o de Figueres tallada a la juliana fina
- coriandre fresc picat
- xili fresc picat o pasta de xili
- minipanotxes de blat de moro
- oli d’oliva verge extra
- sal
- pebre negre