BLOG

A través del blog de los establecimientos Bonpreu y Esclat, podrás mantenerte al día sobre nutrición, gastronomía y muchos otros aspectos de nuestro territorio.

angle-left Atrás

És temps de tomàquets!

És temps de tomàquets!

05/agosto/2016

A l’amanida, al pa amb tomàquet, sofregit, al forn o a la planxa… El tomàquet és un producte molt present a la dieta mediterrània i hi ha varietats per a tots els plats i els paladars. Una de les millors èpoques per gaudir-lo és l’estiu: en amanides, gaspatxos, sopes fredes… I per a cada plat, una varietat. A continuació, t’expliquem quines són les varietats que podràs trobar actualment a Bonpreu i Esclat, les coneixes totes?

  • TOMÀQUET VERD
    Tomàquet rodó o allargat amb coloració verdosa externa i polpa vermella amb llavors a l’interior. Presenta un sabor més àcid que el tomàquet madur.



 

  • TOMÀQUET DE MONTSERRAT
    És un tomàquet delicat i de baixa productivitat, força buit per dintre, amb poca polpa i de color rosa. Té forma de carbassa i un gust dolcenc i refrescant. És ideal per menjar cru, en amanides i altres plats freds, o per farcir.

 

  • TOMÀQUET VERD RIELLS
    Prové de Bigues i Riells i és perfecte per afegir a l’amanida. Aquests tomàquets són sempre collits a punt d’amanir de la tomaquera perquè tinguin tot el gust i aroma.


 

  • TOMÀQUET DE L'HORT CAN VILA
    Aquesta varietat de tomàquet només la trobaràs a Bonpreu i Esclat i destaca per les seves formes irregulars i un característic color rosat en la seva maduració. També convé destacar la gran quantitat de lòculs o cavitats que presenta i el fet de tenir repartides les llavors.

 

  • TOMÀQUET DE PENJAR
    També conegut com a tomacó, és la varietat que tradicionalment s’utilitza per untar el pa, perquè tenen una polpa molt sucosa. Els tomàquets de penjar es conserven en òptimes condicions durant molt de temps.

 

  • TOMÀQUET COR DE BOU
    Els tomàquets cor de bou destaquen per la seva forma i un gust molt saborós, així com per la seva polpa carnosa i amb molt poques llavors.
     


 

  • TOMÀQUET DE BRANCA
    Per preparar amanides, per fer al forn, per escalivar a la brasa, a la planxa... Els tomàquets de branca els podem fer servir per a tot tipus de preparacions.


 

  • CIREROLS O TOMÀQUETS CHERRY
    Els cirerols, més coneguts popularment com a tomàquets cherry, són els de mida petita que s’utilitzen molt en amanides, però també com a acompanyament i decoració de plats. A Bonpreu i Esclat, disposem de cherries tradicionals, però també de branca i tots ells són de producció ecològica, tal com t’explicàvem al post ‘Suma’t als ecològics’.

 

A més a més, et deixem aquesta deliciosa i refrescant recepta de sopa de tomàquet amb marisc per llepar-se’n els dits!

Ingredients

  • 1 kg de tomàquets madurs amb polpa
  • 100 m d’oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Suc de ½ llimona
  • Gotes de tabasco al gust
  • 1 alvocat
  • 4 gambes
  • 500 g de musclos
  • Oli de porradell (oli d’oliva verge extra i porradell)
  • Sal de cristalls

Preparació

Netegeu els tomàquets i trossegeu-los. Poseu-los en una trituradora, feu-ne puré i coleu-ho. Afegiu-hi l’oli, sal , la llimona i el tabasco i barregeu-ho fins que quedi homogeni. Reserveu-ho a la nevera just fins al moment de servir-ho. Trinxeu el porradell a petites rodanxes i barregeu-lo amb l’oli d’oliva; deixeu-ho així 3 o 4 h. Just abans de servir-ho, peleu i talleu l’alvocat a petits cubs. Passeu les gambes per la planxa senceres o pelades, tot just per marcar-les. Obriu els musclos al vapor i serviu-ho tot en un plat fondo.

 

 

 

 

 

Más entradas de blog

Raviolis de peus de porc amb ceps, llagostins i cotna de bacallà

La creativitat i l’experiència són els dos ingredients que un grup de cuiners de la comarca d’...

Viatjant pel sender dels Pirineus

De l’alta muntanya al mar El GR 11 és un itinerari que neix al País Basc i passa per...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.