Ingredients per a 4 persones:
1 barra de pa congelada
formatge cremós tipus brie
nata líquida
25 g de flor de taget (clavell d’agost)
o qualsevol altra flor comestible o brots vegetals
Escarola
Per a la vinagreta de mostassa de Dijon:
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 llimona
oli d'oliva verge extra
vinagre de vi blanc o vinagre balsàmic blanc
Preparació:
- Talla el pa a llesques fines mentre encara està congelat. Posa les
llesques al forn, sobre motlles amb forma de canonet, a 150 °C, 15
min. Treu-les del motlle i reserva-les.
- Tempera el formatge al bany maria, a foc lent, batent-lo amb un
rajolí de nata líquida tèbia.
- Aparta'l del foc i afegeix-hi uns pètals de flor de taget. Deixa
que es refredi una mica i omple'n els canonets.
-
Per a la vinagreta de mostassa: bat una cullerada
de mostassa de Dijon amb el suc d’una llimona i oli d’oliva, fins
que munti com si fos una maionesa, i rebaixa-la amb un rajolí de
vinagre blanc.
- Acompanya els canonets amb una amanida d’escarola francesa amb la
vinagreta de mostassa.
