Ingredients (4 persones):
500 g d’espinacs frescos
2 grans d’all
sal marina
200 ml de crema de civada
nou moscada
sal
300 g de tofu
1 tomàquet
50 g de formatge de cabra semimadur
oli d’oliva verge extra
pebre negre
Preparació:
- Renta bé les fulles d’espinacs i cou-les en una cassola amb un dit
d’aigua, a foc baix, fins que estiguin tendres. Retira-les del foc,
deixa-les refredar i pica-les.
- Pela els alls i pica’ls en un morter amb una mica de sal, fins a
tenir una pasta.
- Escalfa una cullerada d’oli en una paella i ofega-hi l’all picat,
30 s. Afegeix-hi els espinacs escorreguts, remena-ho i afegeix-hi la
crema de civada. Verifica’n el punt de sal i ratlla-hi una mica de
nou moscada per sobre. Barreja-ho bé i reserva-ho.
- Talla el tofu en sis talls fins i salpebri’ls per tots dos
costats.
- Escalfa el forn a 200 ºC.
- En una safata, posa una capa de dos talls fins de tofu i
cobreix-los amb una capa de crema d’espinacs. A sobre, col·loca-hi
dos talls més de tofu i repeteix l’operació fins a tenir tres capes
de cada ingredient. Posa-ho al forn, 15 min.
- Talla el tomàquet a dauets i salpebri’ls.
- Treu la safata del forn i, al moment de servir-ho, escampa-hi per
sobre el tomàquet i unes tires de formatge de cabra.
