Ingredients per a 4 persones:
- 250 g de foie gras d’ànec
- 2 pomes
- 80 g. de pinyons
- 2 cullerades de sucre
- 4 fulles de brick
- 60 g. de mantega
- sal
- pebre negre
Per a la salsa de fruites vermelles:
- 50 g. de fruites vermelles
- 3 cullerades de vinagre balsàmic
- 100 ml. de brou de carn lligat
- 1 cullerada de sucre
- pebre negre
Preparació:
- Pela i talla una poma. En un recipient, cou-la amb els pinyons, 50
g de mantega, les dues cullerades de sucre i 100 ml d’aigua. Tapa-ho
i deixeu-ho coure a foc lent uns 30 min. Tot seguit, tritura-ho fins
aconseguir la consistència d’un puré espès.
- Pela i talla l’altra poma a rodanxes de 3 mm de gruix. Daura-la en
una paella calenta, pintada amb mantega.
- Salpebra el foie gras i daura'l en una paella molt calenta. Reserva-ho.
-
Per a la salsa de fruites vermelles: en una cassola,
caramel·litza la cullerada de sucre, afegeix-hi el vinagre, el brou
de carn, les fruites vermelles i pebre negre. Deixa-ho coure 15 min.
Tritura i cola la salsa amb un colador xinès.
- Al centre d’una fulla de brick pintada amb mantega, superposa-hi
una rodanxa de poma, una cullerada de puré de pinyons, una escalopa
de foie, més puré, poma i tanca la fulla donant-li una forma de
flor. Repeteix l'operació amb les altres fulles.
- Posa-les al forn a 170 ºC, 6-8 min. Serveix-les calentes amb una
cullerada de salsa de fruites vermelles.
