
Verdures i hortalisses de temporada
Consumir vegetals frescos, de qualitat, de temporada i de proximitat com els que t’oferim a Bonpreu i Esclat és la millor manera, i la més saborosa, de cuidar-te per dins i per fora. Vols saber per què?
Cada cop tenim més clar que som el que mengem i que la dieta influeix notablement en la salut i la qualitat de vida. Els experts recomanen el consum diari de verdures. En concret, aconsellen tres racions diàries d’entre 200g i 250g cadascuna, una d’elles crua.
I és que, a més d’aportar un gran nombre de vitamines i minerals que ajuden a protegir l’organisme —per això tenen efecte antioxidant—, permeten prevenir malalties infeccioses, cardiovasculars i degeneratives, a banda de l’obesitat, la diabetis i la hipertensió. Altres components, com la fibra, també ajuden a mantenir la salut intestinal.

Producció arrelada al territori
A Bonpreu i Esclat apostem per les verdures de proximitat. Això no només garanteix que siguin fresques i de temporada, sinó que també contribueix a l’economia local, a fer de l’agricultura una activitat cada cop més sostenible i a la dinamització del sector agrícola. Descobrim la tasca d’alguns dels productors que el conformen.
Infants i verdures
Les verdures contribueixen al creixement saludable dels més petits. També són unes grans aliades per prevenir l’obesitat infantil.
Ara bé, com podem aconseguir que en consumeixin de bon grat? Han de tenir un aspecte atractiu, així que les cremes, les truites, les lasanyes i els liquats són una aposta segura.
Les amanides o minestres que combinin diversos colors i dibuixin al plat formes d’allò més simpàtiques, amb les verdures tallades a tires, rodanxes o bastonets, també els animaran a prendre’n. Implicar-los en la compra i la preparació, a més de predicar amb l’exemple, també els motivarà a tastar-les.
Calendari d'hortalisses
Cada temporada es conreen unes verdures diferents que no només destaquen pels colors vius i atraients, sinó pel nombre de nutrients. La major part d’elles són també molt versàtils, la qual cosa fa que tirant d’enginy a la cuina puguem elaborar plats molt diversos. De fet, a més de crues o al vapor, que és com més nutrients mantenen, les verdures poden ferse saltades, ofegades, a la brasa, arrebossades, farcides, al forn, en guisats, lasanyes, amanides, minestres, cremes, truites, pizzes, com a guarnició, etc., fins i tot en sucs, batuts i postres.

Apunta't a l'última tendència
Qui diu que les verdures són avorrides és perquè encara no les ha tastat en un batut, la forma més original, refrescant i nutritiva de prendre’n. Segons els vegetals de base, aquests liquats poden ser verds (espinacs, julivert, api, enciam, cogombre…), taronges (pastanaga, carabassa…) o vermells (tomàquet, remolatxa…) També n’hi ha de dolços, si només duen verdures i fruites, o salats, si hi afegim all, oli, sal, pebre o altres espècies. Tenen grans propietats antioxidants, de manera que són l’aperitiu o refrigeri més saludable.

Receptes de verdures i hortalisses
Vols aprendre'n més? Descarrega't el nostre catàleg on t'expliquem tot allò que no sabies de les verdures i les hortalisses. I recorda, menja V amb verdures fresques i saludables!
