BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

"La producció ecològica ens dóna una herba amb més gust, més aromàtica i amb les propietats de la planta intactes"

19/julio/2016

Els orígens de Riera-Villagrasa es remunten a l’any 1171 quan el senyor del castell de Burriac va regalar a un vassall seu uns terrenys a la riera de Premià, com a agraïment per els serveis prestats. Va ser ara fa 25 anys quan en Jaume Riera, gerent de l'empresa, i el seu equip humà es va especialitzar en el cultiu de les herbes aromàtiques, medicinals i culinàries. Des de fa 4 anys, compten amb Les Herbes de Can Riera que és la marca amb què podràs trobar les seves herbes aromàtiques a Bonpreu i Esclat. A través d'aquesta entrevista, coneixerem més d'aprop el procés d'elaboració d'aquestes plantes culinàries.


ENTREVISTA A JAUME RIERA, gerent de Riera-Villagrasa

1. Quins tipus de productes comercialitzeu amb la marca Les Herbes de Can Riera?
Nosaltres produïm planta culinària en diferents presentacions: plantes en testos de petit format per col·locar a la cuina o al balcó i, d’altra banda, també produïm herba fresca ja tallada i flors comestibles.

2. La tradició del cultiu veiem que ve d’antic a casa vostra, però com sorgeix la idea d’especialitzar-vos en el conreu de les herbes aromàtiques?
Sempre hem estat una empresa inquieta i amb ganes de cercar nous productes i nous canals per arribar millor al consumidor. En aquests anys hem rebut diversos guardons, com el Premi a la Empresa Tradicional, també un Diploma en els premis PITA (Premi a la Innovació Tecnològica), la Medalla al Mèrit Agrícola i hem estat una de les empreses seleccionades per el programa Accelera el Creixement. Així mateix, també participem  en les diferents iniciatives que hi ha a Catalunya per la promoció de producte.

3. Totes les plantes de Les Herbes de Can Riera són ecològiques? De quins distintius o certificacions disposeu que ho avalen?
Sí, des de fa ja deu anys estem certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) en tota la empresa, i també tenim el segell AB (Agriculture Biologique) que és el més reconegut a França.

4. Can Riera s’ubica al Maresme, per tant, tots els productes són de proximitat, oi?
Disposem de dues finques de cultiu a Premià de Dalt: en una –Can Riera–, hi fem les herbes fresques tallades i les flors, i a l’altra –Les Planes– hi produïm la planta en test. Tradicionalment, el Maresme destaca per tenir un clima molt benigne, els freds de l’hivern queden aturats per la Serralada Litoral i la marinada, l’aire que ve de mar, ens refresca l’ambient a l’estiu.

5. Quins avantatges aporten els vostres productes respecte a les plantes de cultiu tradicional?
Queda demostrat que la producció ecològica ens dóna una herba amb més gust, més aromàtica i amb les propietats de la planta intactes, com les vitamines i els minerals. Alhora, hem de pensar que les plantes ens aporten salut: l’alfàbrega és digestiva, la menta va bé pels refredats i tonifica la pell, el coriandre és ric en vitamina K, el julivert és antioxidant... i en general, l’ús de les herbes a la cuina ens ajuda a reduir la sal en els menjars.

6. Els clients de Bonpreu i Esclat trobaran, d’una banda, plantes culinàries en test i d’altra banda manats d’herbes fresques ja llestes per cuinar. De quines espècies?
Les més populars en test són l’alfàbrega, la menta i el julivert. I pel que fa a herbes fresques hi ha: l’alfàbrega, que és pot utilitzar per fer pesto o per l’amanida; la menta, per exemple per a les faves; el julivert per preparar unes gambes a la graella; el coriandre per al guacamole; i el cibulet que queda boníssim a sobre d’una torrada amb formatge fresc!

7. Quina és la quantitat anual de plantes aromàtiques i medicinals que produïu?
En total fem uns dos milions i mig de planters (exportem un 60% de la producció), en testos fem unes 200.000 unitats i uns 300.000 herbes fresques tallades.

8. Ens pots explicar alguna curiositat o anècdota relacionada amb les Herbes de Can Riera?
Des de fa anys, fem showcookings, és a dir, demostració de receptes fàcils i pràctiques i també tenim un foodtruck i ens desplacem allà on ens demanin. Fa dos estius, vàrem anar a França a fer dos showcookings i ens va caure una gran tempesta d’aigua i vent, que va fer baixar molt les temperatures. I com que portàvem receptes d’estiu... ens vam acabar menjar nosaltres el gaspatxo i les herbetes!
Aquests shows els fa la Judit, que és la següent generació dels Riera, podem dir que jo em dedico a fer plantes i ella, les talla i se les menja! També convé destacar que és la cuinera de l’equip de Moto3 d’en Sito Pons, per la qual cosa els pilots i mecànics també mengen les nostres herbes!

Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.