Recepta d’amanida de llenties amb espinacs, ingredients per a 4 persones:
- 200 g de llenties cuites
- 125 g de brots tendres d’espinacs
- 1 llauna de tonyina d’oli d’oliva (80g)
- 4-6 tomàquets cirera (cherry)
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
1. Si no teniu llenties cuites, bulliu les llenties seques en aigua abundant i a foc lent, 20 min, fins que siguin tendres.
2. Renteu i escorreu els brots d’espinacs. Poseu-los en un bol amb la tonyina i una mica de l’oli de la llauna. Afegiu-los a les llenties cuites, amb els tomàquets tallats per la meitat.
3. Salpebreu-ho i afegiu-ho oli i vinagre. Barregeu-ho bé perquè tots els ingredients s’amarin de l’amaniment.
4. Aquesta amanida s’ha de fer just abans de servir-la perquè els brots d’espinacs no perdin turgència.