BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Beneficis de consumir peix i marisc

03/febrero/2017

El peix i el marisc són aliments indispensables en una dieta sana i equilibrada, com és la dieta Mediterrània. Es recomana consumir tres o quatre racions setmanals de peix i marisc, de les quals una o dues han de ser peix blau. Convé destacar que el peix i el marisc abarquen una àmplia varietat d'espècies, per tant, n'hi ha per a tots els gustos.

A continuació, t'expliquem diverses raons per consumir peix i marisc, així com els beneficis que aquests aliments aporten al nostre organisme:

  • Són aliments proteics amb un contingut relativament baix en calories.
  • El peix blau pot contribuir a la prevenció i la milora de malalties cardiovasculars, pel seu contingut en greixos poliinsaturats omega 3.
  • El peix blanc és un aliment de textura tova i de fàcil digestió.
  • Aquests aliments aporten molts dels nutrients implicats en el creixement, tant en la infància com durant l'embaras: proteïnes, greixos omega 3, ferro, calci, zinc, vitamines del grup B i vitamines A,D i E.
  • Són aliments molt versàtils perquè els podem incorporar a la nostra dieta de moltes maneres diferents: com a ingredient per a les amanides, per menjar amb un arròs de primer, o amb una sopa, en un entrepà, etc.
  • Admeten coccions molt diverses: vapor, planxa, fregit, papillot, vapor, forn, etc.

És molt important també tenir en compte alguns aspectes per consumir el peix amb total seguretat, ja que alguns peixos i cefalòpodes poden tenir paràsits com per exemple els anisakis. Es tracta d'uns cucs de color blanc, rodons i que poden fer entre 3 i 4 mm. Si el peix està parasitat i es consumeix cru o poc cuinat, pot provocar la malaltia anomenada anisakiosi, que es caracteritza per dolors gastrointestinals i vòmits.

Així doncs, cal netejar bé el peix, treure'n les vísceres com més aviat millor i, a l'hora de cuinar-lo, fer-ho a una temperatura que superi els 65-70ºC al centre de l'aliment, durant com a mínim 10 minuts. Qualsevol tipus de cocció és vàlida per eliminar els paràsits: vapor, forn, guisat, fregit, etc. En cas que es vulgui consumir el peix cru o poc cuinat s'ha de sotmetre prèviament a una congelació a -20ºC durant 24 hores com a mínim, tot i que en l'àmbit domèstic es recomana que com a mínim es congeli 7 dies abans del seu consum per garantir la seva seguretat.

A Bonpreu i Esclat, trobaràs una gran varietat de peixos i mariscs, frescos o congelats amb les mateixes característiques nutricionals a preus per a totes les butxaques. Pots fer els teus encàrrecs a la secció de peixateria i gaudir de tot el sabor dels productes del mar.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.