BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Cassoleta de préssec amb crema de llimona

Només per 3,20 €

03/julio/2024

Ingredients per a 4 persones:

Per a la massa:

  • 200 g de farina de blat
  • 100 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal

Per a la crema de llimona:

  • 3 llimones (el suc i la pela ratllada)
  • 150g de sucre
  • 3 ous
  • 100 g de mantega

Per al farciment i la decoració:

  • 4 préssecs
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • Fulles de menta fresca (opcional)

Preparació:

Per a la massa:

  • En un bol gran, barreja la farina i la sal.
  • Afegeix la mantega freda i mescla-ho amb les mans o amb un tallapastes fins a obtenir una barreja sorrenca.
  • Posa-hi el sucre i barreja-ho.
  • Incorpora-hi l'ou i pasta-ho fins a formar una massa homogènia. Si la massa està molt seca, afegeix-hi una cullerada d'aigua freda.
  • Fes una bola amb la massa, embolica-la amb paper film i refrigera-la almenys 30 min.

Per a la crema de llimona:

  • En un cassó, mescla el suc i la ratlladura de les llimones, el sucre i els ous.
  • Cuina-ho a foc mitjà, remenant constantment, fins que la barreja espesseixi (aproximadament 10 min).
  • Retira-ho del foc i afegeix la mantega, barrejant fins que es fongui i la crema quedi suau.
  • Deixa-ho refredar a temperatura ambient i després refrigera-ho.
  • Escalfa el forn a 180 °C.
  • Estira la massa sobre una superfície enfarinada fins a un gruix d'uns 3-4 mm.
  • Folra un motlle per a cassoleta amb la massa, pressionant bé les vores i retallant l'excés.
  • Punxa la base de la massa amb una forquilla i cobreix-la amb paper de forn. Posa-hi a sobre algun pes, com cigrons secs o boles de ceràmica, i enforna-la 15 min.
  • Retira els pesos i el paper i enforna-ho 10 min més, fins que la massa estigui daurada. Deixa-la refredar completament.

Per al farciment:

  • Pela i talla els préssecs a grills fins.
  • En un bol, mescla els grills de préssec amb el sucre i el suc de llimona. Deixa-ho reposar 10 min.
  • Omple la base de la cassoleta amb la crema de llimona, allisant la superfície amb una espàtula.
  • Col·loca els grills de préssec sobre la crema de llimona i refrigera la cassoleta durant almenys 1 h abans de servir-la, perquè tots els sabors s’integrin bé.
Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.