BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Descongela amb èxit els aliments

27/abril/2020

Segurament aquests dies tens el congelador més ple que mai, amb tot tipus de productes. Ara ha arribat l'hora de fer-los servir i cal saber si abans cal descongelar-los o no, i com fer-ho. Et donem alguns consells per treure'n el màxim profit i fer que la cuina amb productes congelats sigui tot un èxit.

Verdura. Normalment, no és necessari que descongelis les verdures abans de cuinar-les, tant siguin fregides, bullides o cuites al vapor.

Carn. Retira-la de l'envàs i deixa-la descongelar poc a poc a la nevera. Si es tracta de productes preparats com croquetes o carn arrebossada, fregeix-les directament congelades, en una paella amb oli calent abundant.

Peix. Retira'l de l'envàs i deixa'l descongelar, tapat, a la nevera abans de cuinar-lo. Posa-hi a sota un colador o una reixeta, per separar els sucs de la descongelació. Menja-te'l en les properes 24 hores. El pots fer servir directament congelat si el cous en aigua o al vapor. En el cas del peix arrebossat, els bunyols de peix o lescrestes de tonyina, fregeix-los directament congelats, en una paella amb oli calent abundant.

Marisc. Si t'has decantat per marisc cru amb closca, descongela'l posant-lo a bullir directament o posa'l en un pot amb molta aigua amb sal durant uns minuts, eixuga'l i cou-lo immediatament a la planxa o com més t'agradi. Si has de descongelar marisc sense closca o marisc cuit, deixa'l a la nevera sobre un recipient amb reixeta (o un colador) perquè els sucs quedin separats del producte.

Envasats al buit. Tant si és carn com peix, els has de deixar descongelar a la nevera en el seu envàs. Si tens pressa, el pots descongelar posant-lo en aigua freda, sense obrir l'envàs, però en aquest cas l'has de cuinar immediatament.

Plats preparats. Normalment només cal escalfar-los o coure'ls directament congelats, però el millor és que segueixis les indicacions del fabricant.

Recorda que és millor una descongelació lenta dins de la nevera, ja que és més uniforme, que no a temperatura ambient, ja que l'aliment es pot contaminar. Si tens pressa, sempre et queda l'opció del microones, però no descongelis el producte de cop (es podrien coure alguns trossos), és preferible fer-ho en diverses fases i fer-lo servir immediatament. I, sobretot, no tornis a congelar un aliment descongelat, a no ser que l'hagis cuinat (cuit o fregit) prèviament a més de 70 ºC.

 

 

 

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.