BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Encara no coneixes les clementines de les Terres de l'Ebre?

04/enero/2018

L’hivern és sinònim de cítrics i és que els mesos freds són els més apropiats per al cultiu de taronges, llimones, aranges, mandarines... Precisament d’aquestes últimes us volem parlar avui, ja que ara a Bonpreu i Esclat disposem de la varietat de mandarina de km0: IGP clementines de les Terres de l’Ebre.

La clementina és un fruit híbrid sorgit del creuament de la taronja i la mandarina que, segons es diu, deu el seu nom al pare Climent, qui va descobrir-les al s. XIX a Algèria. Actualment són cultivades a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, un territori de clima càlid molt adient per al conreu d’aquesta fruita, i disposen de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre.

El segell IGP és un distintiu reconegut oficialment per la Unió Europea que s’atorga a productes agroalimentaris autòctons molt arrelats al territori on es produeixen o elaboren, i que es distingeixen per la seva reputació. 

La clementina destaca pel seu sabor dolç i intens, així com pel fet de ser molt sucosa i no tenir llavors; es caracteritza també per la seva pell fina de color taronja viu. Dins de la IGP ebrenca, la varietat més conreada és la clementina de Nules o clemenula, malgrat que a les Terres de l’Ebre també s’hi cultiven la clementina fina i l’hernandina.

A Bonpreu i Esclat apostem per la qualitat dels cítrics ebrencs com són les clementines de les Terres de l’Ebre i t’oferim aquest producte de proximitat i km0 als nostres establiments de: Tortosa, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Móra la Nova, Flix, Tarragona, Reus, Valls, Roda de Berà, Cunit, Salou, Torreforta, Vinyols i els Arcs, Miami Platja i El Vendrell.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.