BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Escabetx de verdures

05/agosto/2021

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 albergínies
  • 1 carbassó
  • 3 cebes
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot groc
  • 1 bròcoli
  • 250 g de carbassa
  • 300 g de mongetes tendres
  • 3 pastanagues
  • 6 grans d’all pelats
  • pebre negre en gra
  • vinagre de poma
  • herbes de Provença
  • aigua
  • sal grossa
  • fulles de llorer

Preparació:

  1. Talla les albergínies a rodanxes no gaire fines, posa-les en un colador i cobreix-les amb unes cullerades de sal grossa, perquè perdin el gust amarg. Deixa-les 30 min i esbandeix-les.
     
  2. Talla els pebrots a trossos grossos; el bròcoli, a branques; la carbassa, a quadrats; les cebes, a quarts, i el carbassó i les pastanagues, a rodanxes. Les mongetes, parteix-les per la meitat.
     
  3. Cou les verdures en cassoles diferents: les albergínies, a la primera; la pastanaga en una olla a part, perquè és la verdura més dura, i el carbassó, la carbassa, les mongetes, el bròcoli i els pebrots, a la tercera.
     
  4. A cada cassola, afegeix-hi una ceba a quarts, un gra d’all i dues fulles de llorer.
     
  5. Cobreix cada cassola amb 2/3 d’aigua i 1/3 de vinagre. Les verdures han de quedar cobertes de líquid. Posa-les al foc i vigila que les verdures quedin cuites, però grenyals (al punt). Passa-les per l'escorredor.
     
  6. En un recipient de vidre, ves-hi posant les verdures per capes, afegint-hi sal, pebre en gra, herbes de Provença, rodanxes d’all i fulles de llorer. Banya-ho amb oli i continua fent capes de verdures, repetint entre cadascuna les herbes, l’oli, l’all i el llorer. Les verdures han de quedar submergides en el líquid. Tapa-ho i reserva-ho a la nevera. Es conserva perfectament molts dies.


 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.