Recepta de gambes amb préssec, ingredients per a 4 persones
- 16 gambes fresques
- 3 préssecs
- 2 cullerades de pistatxos sense sal
- 1 llimona
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre blanc
1 Separeu els caps de les gambes i peleu les cues
deixant-hi el darrer anell. Retireu-los el budell (el cordonet fosc)
que els recorre la part dorsal. Salpebreu-les i reserveu-les a la nevera.
2 Poseu una olla al foc amb aigua bullent i
escaldeu-hi els préssecs 2 min. Retireu-los, refredeu-los i peleu-los.
Talleu-los a llesques fines. Regueu-les amb el suc de la llimona, per
evitar que s’ennegreixin.
3 Piqueu els pistatxos. En un bol petit, bateu l’oli
i el vinagre amb un toc discret de pebre blanc, fins a emulsionar-ho lleugerament.
4 Coeu les cues de gamba a la vaporera, 3 min.
5 Repartiu pels plats els talls de préssec i
espolseu-hi els pistatxos picats pel damunt. Incorporeu-hi les cues de
gamba i regueu-ho amb l’emulsió d’amaniment.