Ingredients per a 4 persones:
500 g de síndria
3 tomàquets madurs
1/2 ceba petita
1/4 de pebrot vermell
1/2 pebrot verd italià
1/2 gra d’all
un trosset de cogombre sense llavors
sal
pebre negre
100 g d’alfàbrega
100 ml d’aigua
30 g de sucre
1/4 de gotet de vinagre balsàmic
1/2 gotet d’oli d’oliva verge extra
8 escamarlans
Preparació:
- Pela la síndria, trosseja-la i posa-la en un recipient amb els
pebrots i els tomàquets nets. Afegeix-hi la ceba, l’all, el cogombre
pelat, sal, pebre negre i el vinagre balsàmic.
- Tritura-ho molt bé, afegeix-hi l’oli d’oliva i torna-ho a
triturar. Passa-ho per un colador xinès i reserva-ho a la
nevera.
- Escalda l’alfàbrega amb aigua bullent abundant i refresca-la amb
aigua gelada. Escorre-la bé i trosseja-la amb un ganivet.
- Escalfa els 100 ml d’aigua amb el sucre; quan comenci a bullir,
espera 3 min i retira-ho del foc. Afegeix-hi l’alfàbrega escaldada.
Amb una batedora, tritura-ho molt bé i reserva-ho al congelador, en
una carmanyola ampla. Cada 30 min, raspa-ho amb una forquilla, per
evitar que es congeli i formi un bloc, per poder fer el
granissat.
- Pela els escamarlans, traient-ne els caps i les pinces, que pots
reservar per a una altra preparació.
- Punxa els escamarlans en una broqueta, salpebra'ls i salta'ls en
una paella amb oli.
- Serveix el gaspatxo de síndria amb el granissat d’alfàbrega i les
broquetes d’escamarlans.
