Ingredients per a 4 persones:
500 g de salmó fresc
1/2 porro (la part blanca)
1/2 ceba
1 gra d’all
1 o 2 cullerades de cibulet picat
(opcional)
1 rovell d’ou
2 fulles d’enciam
2 tomàquets
sal
oli d’oliva verge extra
4 pans
d’hamburguesa (opcional)
Per a les patates confitades:
2 o 3 patates
la pela d’una llimona, sense la part
blanca
oli d’oliva verge extra
sal
Preparació:
- Traieu la pell i les espines del salmó, i talleu-lo a
quadradets.
- Piqueu el porro i l’all, molt petits, i ratlleu la ceba amb la
part gruixuda del ratllador.
- Poseu tots els ingredients en un bol, afegiu-hi el rovell d’ou,
barregeu-ho i pasteu-ho una mica, amb les mans. Afineu-ne el punt de
sal i afegiu-hi el cibulet.
- Amb l’ajuda d’un cèrcol, doneu-li forma; pressioneu-ho bé.
- Escalfeu una paella amb un raig d’oli i, sense retirar el cèrcol,
coeu-hi les hamburgueses, 2 min per cada costat. Si voleu el peix
molt fet, podeu posar-les al forn, 1-2 min, a 180 ºC.
- Per a les patates confitades: peleu les patates i talleu-ne
làmines d’1 cm. Amb l’ajuda d’un tallapastes, doneu-los forma.
Saleu-les i cobriu-les amb oli, i incorporeu-hi la pela de la
llimona. Poseu-les a foc molt baix; l’oli ha d’estar calent, però no
gaire, d’aquesta manera es mantindrà cru. Confiteu les patates 40
min.
- Escalfeu el pa al forn, 1 min, talleu el tomàquet a rodanxes fines
i les fulles d’enciam, en dos trossos.
- Munteu l’hamburguesa i acompanyeu-la amb les patates.
