BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

La nit més curta i màgica de l’any

20/junio/2016

Abans que arribi la revetlla, tots els municipis catalans tenen preparada la seva foguera, que aquella nit serà encesa per espantar les energies negatives que passegen pels pobles o, pels més escèptics, per animar la que serà la nit més curta de l’any i respectar aquesta tradició d’origen pagà. Per la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, a casa nostra no hi falten la festa, la germanor, la música i tampoc el foc. Aquest últim s’ha convertit en un símbol emblemàtic de la revetlla gràcies a l’anomenada Flama del Canigó, que és distribuïda des del cim de la muntanya fins a diversos municipis del nostre territori el dia de la vigília de Sant Joan.

Coincidint amb el solstici d’estiu, la revetlla se celebra de forma particular en cada municipi del territori català, però el denominador comú entre tots ells, a banda de la foguera i la música, són els focs d’artifici. De fet, des del segle XII la pólvora és un dels elements que cobra més protagonisme durant aquesta celebració.

El brindis i la coca de Sant Joan
A la taula, aquesta festa popular catalana també hi té cabuda. El cava i les coques són la menja més típica de la nit de Sant Joan i també del dia següent. Una de les coques més típiques d’aquesta celebració estiuenca és la que s’elabora amb una base de brioix, fruita confitada, pinyons i un toc d’anís. Tot i així, a mida que han passat els anys, n’han nascut altres variants, com ara la coca de Sant Joan de crema, la de llardons, la de cabell d’àngel o la coca de Llavaneres.

També coneguda com la nit de les bruixes i la màgia, la nit de Sant Joan és un bon moment per demanar que els vostres desitjos es facin realitat, si més no, això expliquen diversos mites i llegendes al voltant d’aquesta festa. Celebreu on celebreu la revetlla de Sant Joan, no us oblideu de tenir a punt la coca i les copes de cava per brindar!

A Bonpreu i Esclat ja ho tenim tot a punt perquè trobis tot el que et cal per divertir-te durant la nit més curta de l’any! Bona revetlla de Sant Joan!

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.