BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Pasta amb pesto basilic i carxofes

13/febrero/2024

Ingredients per a 4 persones:

  • Pasta Rigatoni (400 grams).
  • Carxofes (400 grams, netes i tallades en vuitens).
  • Ceba (1 unitat, picada finament).
  • Alls (3 dents, picades).
  • Formatge Parmesà (100 grams, ratllat).
  • Oli d'oliva extra verge.
  • Sal i pebre al gust.

Preparació de les carxofes:

  1. Pela les carxofes fins a arribar al cor i talla-les en vuitens.
  2. Col·loca les carxofes en una paella amb oli d'oliva i sofregir fins que estiguin daurades.

Preparació de la pasta:

  1. Bull la pasta rigatoni en aigua amb sal fins que estigui al dente.
  2. Escorre la pasta i reserva una mica de l'aigua de cocció.

Preparació de la salsa de carxofes:

  1. En la mateixa paella on has sofregit les carxofes, afegeix la ceba picada i sofregir fins que estigui tendra.
  2. Afegix els alls picats i cuina durant uns minuts fins que desprenguin el seu aroma.
  3. Incorpora les carxofes sofregides.

Preparació del Pesto de Basilic:

  1. En un robot de cuina, combina les fulles de basilic, pinyons, formatge Parmesà ratllat, alls i oli d'oliva extra verge.
  2. Tritura fins a obtenir una textura suau. Ajusta la consistència amb oli o aigua si és necessari.
  3. Salpebra al gust.

Emplatat:

  1. Barreja els rigatoni cuita amb la salsa de carxofes.
  2. Afegeix una mica de l'aigua de cocció de la pasta per obtenir una textura més cremosa.
  3. Remena bé per assegurar-te que la salsa impregni tots els rigatoni.
  4. Aboca una mica d'oli d'oliva extra verge sobre la pasta per donar-li un toc final brillant.
  5. Serveix els rigatoni en plats individuals i afegeix una cullerada de pesto de basilic a sobre.
  6. Espolvoreja amb formatge Parmesà ratllat abans de servir.
  7. Decora amb fulles de basilic fresc i pebre negre mòlt abans de servir. Gaudeix d'aquest plat ric en sabors i textures!


 


 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.