BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Quan Vilafranca es torna de colors

26/agosto/2016

Vilafranca del Penedès celebra la festa major a finals d’agost amb actes que la converteixen en “la més típica”, apel·latiu que va rebre anys enrere, després de ser declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. El punt més àlgid d’aquesta festa major té lloc el 30 d’agost, durant la Diada de Sant Fèlix, protagonitzada per castellers, concerts, danses i molta festa.

L’estructura de la celebració segueix el patró festiu propi de la zona del Penedès i el Camp de Tarragona, basat en les cercaviles i els castells, i es diu que el seu model ha servit d’inspiració a moltes altres festes majors del país.

Els Administradors
Durant els cinc dies de l’activitat, es designen cinc Administradors que tenen un paper molt destacat, perquè són ells qui encenen la Tronada, acte que dóna el tret de sortida a la festa major. A més, els escollits s’encarreguen d’entrar el patró de la ciutat a la Basílica i són els protagonistes d’altres actes que es desenvolupen durant la festa.

Però ells no són els únics personatges importants d’aquesta festa, com no podia ser menys, també n’hi ha de diferents, una mica estrambòtics. El Drac és la figura més representativa de la Festa Major de Vilafranca i l’acompanyen l’Àliga, els Nans, els Diables, els Malcasats, les Gitanes o els Pastorets. 

Música i foc no hi poden faltar
Els castells de focs i els espectacles protagonitzen totes les nits d’aquesta festa: durant els diferents dies de la celebració tenen lloc activitats com ara sardanes, teatre, recitals o, fins i tot, un acte per als que tenen tantes ganes de festa que no volen tornar a casa fins l’endemà, l’Empalmada.

La música té un paper essencial en qualsevol festa major del nostre país. Així, del 28 d’agost al 2 de setembre, a Vilafranca trobareu totes aquestes activitats i moltes d’altres que no us revelarem, sinó que des de Bonpreu i Esclat us animem a visitar la més típica. Bona festa major!

Fotografies cedides per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.