Tipus de plat: Peix i marisc
Ingredients
Per a la massa:
- 300 g de farina
- 150 g de mantega
- 1 ou gros
- ½ culleradeta de sal
Per al farcit:
- 100 g de salmó fumat
- 2 pastanagues grosses
- 1 carabassó
- 1 manat d'espàrrecs
- 100 g de nata líquida
- 100 g de llet
- 3 ous
- sal
- pebre negre
- nou moscada
El consell
Fer la massa de la quiche és molt
divertit, però es necessita temps. Si ho preferiu, es pot comprar la
massa ja preparada. Es troba a la secció de refrigerats o dins el congelador.
Preparació
-
Per a la massa: poseu la farina i la mantega freda,
tallada a daus, en un recipient gros. Barregeu-ho fins que la farina
desaparegui i la massa sembli sorra. Afegiu-hi la sal i l’ou batut.
Barregeu-ho bé i pasteu-ho fins a tenir una massa homogènia.
- Poseu la massa entre dos papers de forn, estireu-la amb forma
rodona amb un corró i emboliqueu-la sobre el corró, lleugerament enfarinat.
- Engreixeu i enfarineu un motlle d’uns 20 cm de diàmetre. Poseu el
corró sobre la vora del motlle i desenrotlleu la massa. Si ho veieu
complicat, demaneu ajuda a un adult. Doneu forma a les vores, punxeu
la massa amb una forquilla perquè no pugi i retalleu les sobres.
- Per a les verdures: amb l’ajuda d’un adult, peleu les pastanagues
i talleu-les a daus. Renteu el carabassó i talleu-lo a daus. Peleu
la base dels espàrrecs i rebutgeu-ne la part més dura. Poseu la
pastanaga i els espàrrecs en un recipient per a microones, tapeu-ho
i coeu-ho a màxima potència, 5 min. Reserveu-ho.
- En un bol gran, bateu els ous i barregeu-los amb la nata i la
llet. Salpebreu-ho i poseu-hi una mica de nou moscada ratllada.
- Poseu les verdures cuites, el carabassó i el salmó tallat menut,
sobre la massa. Cobriu amb la barreja d’ous, nata i llet.
- Enforneu, a 180 ºC, 40 min.
