BLOG

A través del blog de los establecimientos Bonpreu y Esclat, podrás mantenerte al día sobre nutrición, gastronomía y muchos otros aspectos de nuestro territorio.

Salmó amb salsa de vi negre

Salmó amb salsa de vi negre

02/noviembre/2018

Recepta de salmó amb salsa de vi negre, ingredients per a 4 persones: 

 

  • 4 lloms de salmó de 150 g cadascun
  • 500 ml de vi negre
  • 3 escalunyes
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • 1 gra d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 brot de farigola
  • La pela d’1 llimona
  • Nou moscada
  • Sucre fi
  • Oli d’oliva verge extra
  • 50 g de mantega
  • Sal i pebre negre

 

1 Netegeu el salmó eliminant-ne escates i espines. Feu-hi un parell de talls a la pell. Unteu-lo amb oli, salpebreu-lo i deixeu-lo macerar 1 h.

2 Peleu les escalunyes i la pastanaga i piqueu-les menudes. Feu el tomàquet a dauets.

3 Poseu l’escalunya en un cassó a foc suau, amb un raig d’oli, tot remenant. Un cop agafi color, regueu-la amb la meitat del vi negre i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi el tomàquet, la pastanaga, el llorer, la farigola i l’all a quarts. Salpebreu-ho.

4 Deixeu-ho coure 20 min. Quan quedi quasi reduït a sec, afegiu-hi la resta de vi i una quantitat igual d’aigua. Deixeu-ho reduir a la meitat i afegiu-hi nou moscada, la pela de llimona ratllada i sucre. Passats 3 min de cocció, coleu-ho amb un colador xinès i reserveu-ho en calent en un cassó petit.

5 Poseu els lloms de salmó en una paella antiadherent, amb la pell a sota. Coeu-los a foc moderat 5 min, tapeu la paella i feu-los coure 5 min.

6 Poseu-los en sengles plats calents.

7 Feu arrencar el bull a la salsa, reduïu-la una mica. Traieu-la del foc i afegiu-hi la mantega, emulsioneu-ho amb unes varetes. Escampeu la salsa al voltant del salmó. Doneu-hi un darrer toc de sal i pebre.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.