BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant pel Priorat

29/abril/2016

Un paisatge ple de cellers

La tècnica dels monjos cartoixans juntament amb una terra de pissarra atorguen als vins del Priorat un gust únic i una qualitat immillorable que li ha valgut la DOQ. Als supermercats Bonpreu i Esclat, podràs trobar diversos vins del Priorat que de ben segur t'agradaran.

Cada poble de la DO Priorat, amb els 102 cellers que hi ha per visitar i les seves propostes enològiques, culturals i d’activitats a l’aire lliure, suposa una bona excusa per recórrer una comarca que va començar a forjar-se en el segle XII, amb l’arribada dels monjos cartoixans des de la Provença, que van portar les tècniques per desenvolupar la viticultura que ha evolucionat al llarg dels segles.

La ruta comença a la Cartoixa d’Escaladei (1), des d’on el cultiu del vi es va estendre per la zona i es va anar instal·lant en els turons de llicorella, una classe de pissarra responsable de la intensitat dels vins prioratins. Es pot seguir per la Morera de Montsant, al peu del Montsant, i des d’on surten diverses rutes per als amants del senderisme; la Vilella Baixa (2), amb les seves característiques cases encimbellades sobre el barranc d’Escaladei; Gratallops (3), on al carrer Major hi ha la Casa dels Frares, amb portalada renaixentista i arc de pedra; Torroja del Priorat, on es pot sentir l’orgue barroc de l’església de Sant Miquel, i arribar a  Porrera (4), amb la seva ruta de rellotges de sol, la majoria del segle XIX, per acabar anant a Bellmunt (5) i visitar-hi les mines. Sense oblidar Siurana (6), un altre dels enclavaments històrics, situat sobre el pantà homònim, que ha donat peu a llegendes de romans, cristians i reines mores.

Una comarca dominada pels priors
La cartoixa d’Escaladei, del segle XII i avui reconstruïda, va ser la primera cartoixa de la península i la que va donar nom a aquesta comarca, desenvolupada sota el domini dels priors. A més del seu valor arquitectònic, també són dignes d’esment les pintures que l’adornen.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.