BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant pel sender dels Pirineus

09/agosto/2016

De l’alta muntanya al mar

El GR 11 és un itinerari que neix al País Basc i passa per territori català, on creua els Pirineus i arriba fins al mar pel cap de Creus.

La ruta penetra Catalunya pel pont de Salenques (1) i creua els parcs naturals d’Aigüestortes i de l’Alt Pirineu (2) —amb gairebé 70.000 hectàrees, el més extens de Catalunya. Durant uns 30 quilòmetres, s’endinsa a Andorra, i torna al territori català per la Cerdanya (3), la vall més extensa dels Pirineus. Continua per paratges i poblacions de la serra de l’Albera, l’Alta Garrotxa (4) i les capçaleres dels rius Ter i Freser, fins que desemboca al mar pel Parc Natural del Cap de Creus (5). Al llarg del camí, es pot visitar el santuari de Núria o el monestir de Sant Pere de Rodes.

També es contemplen escenaris naturals tan espectaculars com el circ lacustre de Colomèrs, muntanyes i prats amb dotzenes d’estanys alpins o els cims més elevats del país: el Puigmal, de 2.910 metres, i la Pica d’Estats, que amb 3.143 metres constitueix el sostre de Catalunya.

La millor època per fer la ruta és a la primavera o a l’estiu, ja que durant els mesos més freds hi acostuma a haver molta neu. Alguns trams d’alta muntanya requereixen experiència i preparació. Tot el recorregut apareix marcat per grans desnivells, la presència de boscos i molta aigua. En el transcurs de la ruta hi ha refugis que permeten distribuir les etapes. Algunes variants s’endinsen en zones de gran interès, com el GR 11-20, que passa per la Vall de Boí.

Grans espais naturals
El GR 11 passa per grans espais naturals, com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, paratges d’interès com la serra de l’Albera, l’Alta Garrotxa, la Tossa Plana de Lles o les capçaleres dels rius Ter i Freser, i el Parc Natural del Cap de Creus.

Foto: El GR 11 passa al costat de la Vall de Boí. © José Luis Rodríguez

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.