BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant per la costa mediterrània

15/julio/2016

L’entrada dels grecoromans
Els grecs i posteriorment els romans van entrar a la península Ibèrica per Empúries deixant darrere seu un llegat arquitectònic ben visible.

Abans que Tarragona —catalogada per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat per ser una de les principals ciutats de l’imperi Romà—, Empúries (1) va ser la porta d’entrada de les cultures grega i romana. La ciutat, que dóna nom a l’Empordà, és l’únic jaciment arqueològic de la península amb restes d’una ciutat grega (Empòrion) i d’una de romana del segle I aC. Les ruïnes, situades a Sant Martí d’Empúries, a prop de l’Escala, permeten entendre l’evolució de l’urbanisme a través de les cases i els temples. L’espigó del port és una de les obres d’enginyeria més monumentals de l’antiguitat.

Al nord, la ciutadella de Roses (2) amaga un esplèndid recinte arqueològic de la colònia grega de Rhode amb la muralla i els barris dels segles IV-III aC. Un altre punt d’interès és Barcelona —Bàrcino— (3), centre neuràlgic de l’Imperi. A la plaça del Rei es pot visitar una casa d’una família acomodada, al Pati d’en Llimona, alguns trams de la muralla, columnes del temple d’August al carrer del Paradís, una torre circular a la plaça dels Traginers o una necròpoli a la plaça de la Vila de Madrid. Edificat sobre restes de la ciutat romana de Baetulo, el Museu de Badalona (4) constitueix una de les superfícies arqueològiques cobertes més grans de Catalunya i inclou les termes romanes i una extensa part de l’entramat urbà.

El Museu d’Arqueologia d’Empúries
Aquest museu conserva alguns dels objectes descoberts durant les excavacions i la sala monogràfica de l’Esculapi d’Empúries. El museu, que disposa d’un centre d’investigació, conté una selecció de les peces més destacades de la col·lecció, com ara mosaics o pintures.

Foto: Fòrum de l’antiga ciutat romana d’Empúries.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.