BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant per la DO Lleida-Costers del Segre

16/septiembre/2016

Una terra i uns vins amb caràcter

La DO Lleida-Costers del Segre és un viatge per la gastronomia, la història, la cultura i els paisatges de Lleida a través dels seus vins.

Aquesta DO, amb cent quaranta cellers, engloba les comarques del Pallars Jussà, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra, que amaguen tresors, com els olis d’oliva de les Garrigues i La Ruta del Cister, que converteixen l’experiència del vi en un viatge excepcional. Es pot partir de Lleida (1), on arriba l’AVE, després d’haver visitat la catedral i el nucli antic, declarat Bé d’Interès Cultural. A continuació, val la pena anar fins a Raimat (2), on hi ha el celler homònim, d’estil modernista i el més gran de la DO. A la finca, s’hi pot admirar i visitar el castell de Raimat.

Al poble de Penelles (3), a la Noguera, hi ha el castell del Remei, els orígens del qual es remunten a l’any 1780. Hi destaquen el santuari i altres edificis del celler, que té sis naus adossades, una de les quals amb una volta catalana impressionant. A prop, a Balaguer (4), l’església gòtica de Santa Maria, del segle XIV, s’erigeix com a símbol de la ciutat sobre el riu Segre. Al nord, Tremp (5), una de les parades del Tren dels Llacs, és un punt de partida per fer rutes i practicar esports a l’aire lliure. I rumb al sud, a les Garrigues, destaca el Vilosell (6), poble antigament emmurallat, molt ben conservat, que és en un turó, als peus de les muntanyes de Prades, dominant tot el paisatge de la comarca.

Vins d’alçada, viticultura sense vertigen

El Pallars està recuperant la seva tradició vitivinícola del segle XIX gràcies als vins d’alçada, que es cultiven en zones altes per reduir els efectes del canvi climàtic. És el cas del celler Castell d’Encús, que cultiva les seves vinyes a 1.000 metres d’altitud.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.