BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant per la Vall de Boí

21/julio/2017

L’amagatall del tresor romànic
La Vall de Boí atresora un conjunt d’esglésies romàniques declarades Patrimoni de la Humanitat, que es descobreixen fent passejos curts o bé excursions llargues.

La Vall de Boí és un municipi d’alta muntanya que acull el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el balneari de Caldes de Boí (1) i les pistes d’esquí de Boí Taüll Resort (2). Però si alguna cosa el caracteritza és el seu excepcional llegat romànic —catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco—, i és que, en un espai reduït, concentra diverses esglésies del mateix estil arquitectònic i amb poques modificacions de la seva concepció inicial.

El conjunt està format per les esglésies de l’Assumpció de Cóll, Santa Maria de Cardet, Sant Feliu de Barruera, l’ermita de Sant Quirc de Durro, la Nativitat de Durro, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Joan de Boí (3), Sant Climent de Taüll i Santa Maria de Taüll (4), les tres últimes amb mostres destacables de pintura mural conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Es tracta de construccions fetes en els segles XI i XII d’acord amb l’estil romànic llombard, provinent del nord d’Itàlia, caracteritzat per la funcionalitat, el treball en pedra acurat i els campanars de torre esvelts. El Centre del Romànic de la Vall de Boí, situat a Erill la Vall, permet interpretar aquest grup d’esglésies romàniques. Tots els temples estan ubicats al voltant de pobles d’uns dos-cents habitants, de visita imprescindible. 

A Bonpreu i Esclat, trobaràs tot el que et cal per preparar una ruta per aquestes joies del romànic català; no t'oblidis d'emportar-te una motxilla amb aigua, algun refrigeri i, molt important, protecció solar per evitar cremades i altres problemes derivats de l'exposició solar.

Video mapping a Sant Climent de Taüll
Les pintures de l’església de Sant Climent de Taüll, conservades al MNAC, es presenten al temple amb un video mapping que recrea els frescos originals. Mostra virtualment el conjunt pictòric tal com era l’any 1123, i permet comprendre la tècnica i simbologia d’aquesta obra cabdal del romànic català.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.