BLOG

A través del blog de los establecimientos Bonpreu y Esclat, podrás mantenerte al día sobre nutrición, gastronomía y muchos otros aspectos de nuestro territorio.

angle-left Atrás

Com has de rentar els aliments frescos?

Com has de rentar els aliments frescos?

06/abril/2020

Els productes frescos que compres reuneixen totes les garanties d’higiene i seguretat alimentària, però a casa els has de rentar bé abans de menjar-los o cuinar-los.

Les fruites i les verdures són els ingredients frescos principals que comprem. Al supermercat i a les botigues arriben en perfectes condicions de seguretat i d’higiene, però el transport i l’emmagatzematge a casa fa que sempre sigui millor rentar-les bé abans de cuinar-les o menjar-les.

La millor manera d’aprofitar totes les propietats nutritives de les fruites, les verdures i les hortalisses és menjar-les crues o amb coccions mínimes. En aquests casos és molt important la higiene, ja que abans d’arribar a casa nostra aquests productes han passat per moltes mans, magatzems i ambients diferents. Per això és important tractar-les adequadament.

Rentar les hortalisses a casa és molt fàcil i no et faran falta productes específics. Als armaris de la cuina i a la nevera tens tot el que et cal i, el més important, fer-ho bé no malmet els aliments ni en redueix les propietats nutricionals.

Primer de tot, aigua

Ja fa molt que sentim a parlar de la importància de rentar-nos bé les mans abans de manipular qualsevol aliment. El primer que has de fer abans de cuinar, doncs, és rentar-te les mans amb aigua i sabó. Ara més que mai, tenir les mans ben netes abans de manipular qualsevol aliment és fonamental. Renta't a consciència com a mínim durant 40 segons.

A més, quan hagis acabat de rentar un aliment, torna't a rentar les mans abans de continuar amb un altre producte. Pensa que si sempre ha estat fonamental tenir les mans netes abans de cuinar, ara ho és encara més i no està de més que agafis l’hàbit. Un cop fet això, ja et pots posar a cuinar!

Per rentar les fruites i verdures, abans de cuinar-les o preparar-les, especialment si te les has de menjar crues, posa-les sota un raig d’aigua freda, fins i tot si és fruita que hagis de pelar. D’aquesta manera, a més, eliminaràs qualsevol resta de sorra o brutícia que hagi pogut quedar. Si n'hi ha, fer servir un raspall suau et pot ajudar a treure-la.

Bicarbonat, vinagre i llimona

Per netejar bé les verdures abans de menjar-les crues, en una amanida, per exemple (tingues en compte que si les bulls, les altes temperatures de la cocció ja són un bon desinfectant), també pots recórrer a dos ingredients que estan presents a gairebé totes les cases: bicarbonat i vinagre.

A casa, pots diluir una cullerada de bicarbonat en un litre d’aigua i submergir-hi les verdures i les hortalisses un parell de minuts (no ho allarguis innecessàriament) o, si fas servir vinagre, pots diluir-lo amb una mica d’aigua. Si també hi afegeixes un raig de suc de llimona, a més, tindràs una solució antioxidant ideal per posar-hi aquells aliments que tendeixen a canviar de color. 

A la cuina

Rentar les fruites i les verdures adequadament no en redueix ni n'altera les propietats nutricionals. Segueix aquests consells que t'hem donat i podràs gaudir de les teves receptes amb verdures, hortalisses i fruites amb tota la seguretat i tranquil·litat. El més difícil de tot, potser, serà escollir quina recepta vols preparar però, per sort, a Bonpreu i Esclat trobaràs tots els productes frescos que necessitis per gaudir d’una alimentació sana, variada i equilibrada.

 

 

 

 

Más entradas de blog

Piruletes de mil colors i sabors

Les piruletes, tot i que sobretot són dolces, també les podeu fer en versió salada, com...

Sandvitx 'cubanito' 

Res millor que assaborir un bon entrepà mentre gaudeixes d'una pel·lícula assegut al sofà. Amb...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.