BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Consumir peix durant l’embaràs beneficia el desenvolupament cerebral del nadó

25/enero/2016

Saps que el consum habitual de peix durant l’embaràs contribueix al bon desenvolupament cerebral dels nadons? Aquesta és la conclusió d’un estudi fet pel Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental de Barcelona, el CREAL, que demostra la relació entre el consum d’aquest producte i el bon desenvolupament del nen.

La investigació ha observat els hàbits alimentaris de 2.000 mares i els seus fills des del primer trimestre de l’embaràs i fins que els nens han arribat als 5 anys. S’han adonat que els menors que consumeixen peix com a mínim tres vegades per setmana tenen una millor funció cerebral. En aquest sentit, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha emès fa poc un comunicat en el qual recomana un consum setmanal d’entre 150 i 600 grams de peix pels seus beneficis.

Els experts, a més de fixar-se en el desenvolupament neuropsicològic i mesurar les capacitats cognitives dels menors, han comprovat que amb el consum de peix es redueixen les possibilitats de patir el trastorn d’Asperger o l’autisme.

Els peixos que s’han associat a puntuacions més altes han estat per aquest ordre: el peix blau de grans dimensions –tonyina, peix espasa...–, seguit del peix blanc –llenguado, lluç, etc.– i el peix blau petit, com les sardines o el seitó.

A Bonpreu i Esclat disposem de tots aquests tipus de peix, procedent tant de les llotges de tot el litoral català com d’altres localitzacions de reconegut prestigi. Tot el peix gaudeix és de la màxima qualitat, i manté les seves propietats gràcies a una bona gestió de la cadena de fred i a l’ús d’un modern sistema de nebulitzadors instal·lat als establiments. Ara que coneixes tots aquests beneficis, acosta’t als nostres supermercats i gaudeix del peix fresc i de primera qualitat.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.