Ingredients per a 4 persones:
750 g de xirivies, a trossos i sense pelar
1 poma tallada
1,5 porros, tallats a rodanxes fines
1 l de brou vegetal
2
cullerades de mantega
oli d’oliva verge extra
suc de
llimona
1 culleradeta de curri en pols
½ culleradeta de
comí en pols
1 moniato
sal
pebre negre molt
Preparació:
- Posa la mantega i l’oli a escalfar en una cassola i, quan estigui
calent, afegeix-hi els porros i cou-ho 5 min. Reserva una cullerada
de porros.
- Afegeix-hi les xirivies i la poma i salta-ho uns minuts.
- Afegeix-hi el brou i deixa-ho coure fins que les xirivies estiguin
tendres. Afegeix-hi el curri i el comí.
- Tritura la sopa per convertir-la en una crema. Salpebra-la.
- Pela el moniato, talla'l a la juliana i salta'l en una paella amb
oli abundant.
- En el moment de servir la crema, afegeix-hi un rajolí de suc de
llimona i acaba-ho amb les tires de moniato i unes rodanxes de porro fregit.
