BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Llata de vedella amb bolets

29/noviembre/2023

Ingredients:
1 llata de vedella
Un grapat de bolets deshidratats
4 cebes de Figueres
1 pastanaga
1 branca d’api
1 porro
2 grans d’all
Un gotet de vi negre
Un gotet de vi ranci
Un farcellet d’herbes
Sal 
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Brou de carn

Per a la picada:
1 gra d’all
Un grapat de julivert
4 ó 5 carquinyolis
Un grapat d’ametlles
Sal

Elaboració:

  1. Lliga la llata o demana-la lligada a la teva carnisseria. Salpebrem.
  2. Hidrata els bolets en aigua tèbia uns minuts i esbandeix dos o tres cops i reserva.
  3. En una cassola amb oli d’oliva, enrosseix la vedella per tots els costats i a continuació afegeix les verdures tallades i les herbes, baixa el foc, deixa-ho coure tot plegat amb la cassola tapada, fins que quedi enrossit (1 hora aproximadament).
  4. A continuació afegeix el vi negre i el vi ranci i deixa-ho coure a foc lent, una altra hora aproximadament.
  5. Seguidament posa-hi dos cullerots de brou o aigua, i deixa coure a foc lent fins que es begui gairebé tot el suc.
  6. Treu la llata del foc i deixar refredar.
  7. Afegeix una culleradeta de farina a les verdures i remou perquè no es quedi crua, afegeix una mica més de brou i cou uns minuts.
  8. Tritura les verdures i passa-les per un colador xinès fins aconseguir una salsa ben fina.
  9. Un cop freda, talla la llata en rodanxes, afegeix-la a la salsa i cou a foc molt lent. Uns minuts abans d’acabar la cocció afegeix els bolets, després de coure’ls lleugerament en una paella.
  10. Deixa coure uns minuts més i una mica abans d’acabar la cocció afegeix la picada.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.