BLOG

A través del blog de los establecimientos Bonpreu y Esclat, podrás mantenerte al día sobre nutrición, gastronomía y muchos otros aspectos de nuestro territorio.

angle-left Atrás

Trucs per estalviar temps cuinant

Trucs per estalviar temps cuinant

06/mayo/2020

Et fa mandra passar molta estona a la cuina? Coneixes el ‘batch cooking’? Et donem algunes claus perquè adaptis aquesta moda als temps de confinament.

Encara ens queden unes setmanes de confinament (almenys parcial) i, si no el coneixies, et presentem el ‘batch cooking’. En què consisteix? Bàsicament es tracta de cuinar un sol dia per a tota la setmana. Si ets dels que s’emporten la carmanyola a la feina t’anirà molt bé, ja que si dediques el matí del dissabte o del diumenge a cuinar, no et caldrà fer-ho entre setmana, quan tindràs menys temps.

 

‘Batch cooking’ en temps de confinament

Per fer un ‘batch cooking’ en condicions, cal fer una mica de planificació, especialment per als menús. Ara, però, la situació és una mica diferent, ja que és possible que estiguis més temps a casa o teletreballis. Per tant, no té gaire sentit cuinar un dia per tota la setmana. Però oi que t’aniria bé simplificar alguns dels processos més repetitius de la cuina? Doncs això sí que ho pots continuar fent.

Una de les preparacions bàsiques de la nostra cuina és el sofregit. Cal fer servir tomàquet, ceba, una mica de sal, algunes herbes aromàtiques... I molta paciència! El sofregit s’ha de fer a foc baix i força estona. I si en fem una vegada per diversos dies? Doncs és tan fàcil com fer-ne més, deixar-lo refredar i guardar-lo en les racions que necessitem dins de bosses de tancament hermètic i congelar-lo. Quan l’hagis de fer servir no cal ni que el descongelis. Posa’l directament a la paella i deixa que es desfaci amb l’escalfor.

 

Acompanyaments bàsics

El mateix que hem fet amb el sofregit ho pots fer amb els acompanyaments més habituals dels plats. Si t’agrada menjar-te el segon plat amb una mica d’arròs, uns xampinyons o unes mongetes verdes rodones saltades a la paella, pots tenir-ho tot preparat amb temps. Cuina els acompanyaments com t’agradi més i guarda’ls dins d’una carmanyola a la nevera (en aquest cas, no et recomanem congelar-los) per anar-los fent servir durant la setmana.

 

Fes servir la glaçonera!

Les glaçoneres dels congeladors tenen una funció evident, però també et poden ajudar a guanyar temps a la cuina. Per exemple, pots preparar una picada d’all i julivert amb oli d’oliva verge extra, triturar-la i repartir-la a la glaçonera i cap al congelador. Així, quan vulguis donar un toc aromàtic diferent als teus plats, només caldrà que treguis un dels cubets d’all i julivert que has preparat i posar-lo a la paella perquè es descongeli directament amb l’escalfor. Ni tan sols hauràs de posar-hi oli d’oliva, perquè ja en porta!

 

Guanyem temps

Si ni tan sols aquests dies de confinament han aconseguit que t’enamoris de la cuina i et fa una mica de mandra cuinar, només cal que et planifiques una mica i hi dediquis un parell d’hores a la setmana, en comptes d’una o dues hores cada dia, per preparar tot el que es pot avançar i conservar. Això t’ajudarà, també, a seguir una alimentació més variada i equilibrada, ja que els processos més repetitius o que requereixen més estona ja els hauràs fet.

 

 

Más entradas de blog

Pa amb xocolata, oli i sal

El pa amb xocolata és un berenar típic de tota la vida. Amb aquesta recepta, el pots...

Quatre maneres de ‘dipejar’ i gaudir d’un bon aperitiu

Mentre esperes que arribi el moment de recuperar l’aperitiu del diumenge al bar de sota casa, ...

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información.