BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Viatjant per la ruta del Cister

26/febrero/2016

Cultura i senderisme

Aquest recorregut uneix la possibilitat d’admirar el ric patrimoni cultural i històric d’aquesta zona d’interior i de gaudir de passejades en plena natura.

Ruta del CisterEls tres monestirs de l’orde cistercenc que es troben a la zona donen nom a un atractiu turístic que permet conèixer a fons la riquesa paisatgística i patrimonial de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i la lleidatana de l’Urgell. Aquest recorregut coincideix amb el GR 175, un sender de 105 quilòmetres, apte per a ciclistes, degudament senyalitzat i amb les infraestructures necessàries per fer més còmode el passeig.
Ruta del cisterA la comarca de l’Alt Camp, a més de visitar el monestir de Santes Creus (1), també és possible arribar fins al columbari romà de Vila-rodona o el Museu de Valls, el segon en art contemporani català. Seguint cap a l’oest, la Conca de Barberà ofereix una gran varietat paisatgística, amb les vinyes o la zona muntanyosa, les muntanyes de Prades. En aquesta comarca trobem el monestir de Santa Maria de Poblet (2), en el qual es pot viure l’experiència d’escoltar el cant dels monjos en la pregària de Vigílies.
Més a l’interior, a la comarca de l’Urgell, hi ha el monestir de Vallbona de les Monges (3), un dels principals atractius de la zona en la qual també es pot visitar l’església romànica de Santa Maria d’Agramunt i el Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega.

Poblet, Patrimoni de la Humanitat
El monestir de Santes Creus, fundat l’any 1168, va deixar d’estar habitat el 1835. La vida monàstica continua en el de Santa Maria de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1991, així com en el de Vallbona de les Monges, que és l’únic femení de la ruta.

Foto: Monestir de Santes Creus. © Miguel Raurich

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.