Ingredients per a 4 persones:
600 g de vedella a filets
250 g de bolets variats
3 tomàquets
2 cebes
1 gotet de vi ranci
farina
1 l de brou de vedella
sal
pebre negre
julivert
oli d’oliva verge extra
llorer
Per a la picada:
2-3 grans d’all
60 g d’ametlles i avellanes
½
llesca de pa del dia abans
Preparació:
- Salpebra la carn de vedella i passa-la per farina, eliminant-ne l’excés.
- Fregeix-la amb oli d’oliva i reserva-la.
- Pela la ceba, pica-la i sofregeix-la a la mateixa paella on has
fet la carn. Després d’uns 8-10 min, afegeix-hi el tomàquet ratllat
i continua la cocció 5 min més.
- Mulla-ho amb el vi ranci i, un minut després, amb part del brou.
Posa-ho en una cassola, amb la carn, la ceba tallada, el llorer i
la resta del brou; tapa-ho i fes-ho coure a foc lent, 1 h.
- Quan faltin 20 min per al final, afegeix-hi els bolets, nets i trossejats.
- Fes una picada en un morter, amb els alls, el pa fregit, la fruita
seca i una mica del brou de cocció. A poc a poc, afegeix la picada a
la preparació anterior, fins a obtenir la textura desitjada.
- Serveix-ho amb julivert picat.
