Ingredients per a 4 persones:
1 kg de pit de pollastre tallat a trossos petits
150 g de
iogurt natural
2 cebes picades molt fines
1 xili vermell
fresc
1 cullerada d’oli de gira-sol
1 cullerada de
gingebre acabat de ratllar
2 grans d’all picat
1
culleradeta de coriandre sec
1 culleradeta de cúrcuma
1
culleradeta de garam masala
pebre negre
1 llauna de llet
de coco (400 ml)
aigua
sal
un grapat d’ametlles
pelades
el suc d’una llimona
Preparació:
- Barreja el pollastre amb el iogurt, el gingebre, l’all, la meitat
del suc de llimona i una mica de sal. Cobreix-ho amb paper film i
posa-ho a la nevera tota la nit o un mínim de 6 h.
- Liqua la ceba i el xili amb una mica d’aigua fins que quedi
suau.
- Escalfa l’oli en una paella i afegeix-hi coriandre, pebre, cúrcuma
i garam masala. Remena-ho a foc lent, 1 min.
- Apuja el foc, afegeix-hi la pasta de ceba i xili, i salta-ho 10
min.
- Afegeix-hi el pollastre adobat i cou-ho 10 min. Afegeix-hi la llet
de coco. Si no cobreix el pollastre, posa-hi aigua.
- Afegeix-hi les ametlles. Porta-ho a ebullició, redueix el foc i
cou-ho a foc lent 40 min, fins que el pollastre sigui tendre i la
salsa s’hagi reduït. Afegeix-hi sal i més suc de llimona si
vols.
- Opcionalment, serveix-ho amb arròs basmati.
